Prodüksiyon ve Miks Atöyle Çalışması Gerçekleştirildi

Ateş Berker Öngören’in katkılarıyla gerçekleştirilen “Prodüksiyon ve Miks” başlıklı atölye çalışması, 24 Kasım tarihinde başarıyla tamamlandı.

Etkinlik kapsamında, geleneksel prodüksiyon zincirine alternatif oluşturabilecek çağdaş bir yöntem üzerinde duruldu. Bu yöntem, prodüksiyon sürecine dâhil tüm içeriklerin eş zamanlı olarak ele alındığı, katmanların anlık müdahalelerle şekillendirildiği ve miks aşamasının prodüksiyon sürecine paralel bir biçimde yürütüldüğü yenilikçi bir yaklaşımı esas alıyor.

Atölye süresince katılımcılar; eş zamanlı prodüksiyon ve miks akışının çalışma pratiğine nasıl entegre edilebileceğini, bu yaklaşımın yaratıcı kontrol ve iş akışı verimliliği açısından sunduğu avantajları uygulamalı olarak deneyimledi.

Öngören, modern müzik üretiminde teknolojik imkânların sunduğu yeni çalışma biçimlerine dikkat çekerek, bu yöntemle birlikte üretim sürecinde daha bütüncül bir ses tasarımının mümkün olduğunu vurguladı.

Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2025 Salı